Siu Lim Tao ( The "Little Idea" Form )

Siu Lim Tao on ensimäinen liikesarja jonka Wing Chun oppilas oppii aloittaessaan lajin harjoittelun.
Se pitää sisällään laajan valikoiman äärimmäisen hyödyllisiä ja elintärkeitä liikkeitä Wing Chun:in perusteiden oppimiseen.

Pääpaino sarjan suorittamisessa keskittyy olkapäihin, kyynärpäihin ja ranteisiin, joista jokaisella on erilaiset, mutta samalla toisiaan täydentävät tehtävänsä. Olkapäät ja kyynärpäät kontrolloivat ja tuottavat voimaa käsille, jotka tunnustelevat vastustajan hyökkäyksessä/puolustuksessa olevia aukkoja.

Siu Lim Tao kehittää lähietäisyydellä tarvittavia käsitekniikoita. Liikkeet on suunniteltu käytettäväksi vastustajan käsien/vartalon kontrolloimiseen sen jälkeen kun lähikontakti on saavutettu.

Chum Kiu (The "seeking bridge" form)

Chum Kiu eroaa Siu Lim Tao:sta siten, että se sisältää useita erilaisia liikkeitä, jotka on tarkoitettu pitämään vastustaja etäisyyden päässä. Valtaosa hyökkäävistä liikkeistä tässä liikesarjassa suoritetaan huomattavasti pidemmältä etäisyydeltä kuin Siu Lim Tao:ssa. Jälleen pääpaino on olkapäiden ja kyynärpäiden kontrolloimisessa, jotta saadaan tarvittava voima tuotettua käsivarsille ja ranteille. Chum Kiu pitää sisällään myös matalien potkujen käyttöä. Potkut ovat lyhyitä, nopeita ja hyvin voimakkaita voiman tullessa lantiosta.

Biu Ji (The "Straight and Thrusting" Form)

Viimeinen tyhjän käden liikesarja Biu Ji yhdistää lyhyen/pidemmän etäisyyden liikkeet, potkut, lyönnit, kämmenlyönnit sekä puolustavat/hyökkäävät liikkeet yhdeksi kokonaisuudeksi. Sarja pitää sisällään myös liikkeitä, jotka soveltuvat samanaikaisesti useampaa vastustajaa vastaan kamppailemiseen. Useat hyökkäykset sisältävät nopeita suunnanvaihtoja sekä korkeuden vaihteluja. Useat liikkeet on suunniteltu käytettäväksi selviytymiseen vastustajan onnistuneesta hyökkäyksestä.

Muk Yan Yong (The "Wooden Dummy" Form)

Opittuaan ensimmäiset kolme tyhjän käden liikesarjaa, oppilas aloittaa harjoittelun "wooden dummy:lla". Sarja pitää sisällään käsi-/jalkatekniikoita Siu Lim Tao-, Chum Kiu- ja Biu Ji-sarjoista. Dummy-harjoittelu auttaa jo aikaisemmin opittujen tekniikoiden harjoittelussa/hienosäädössä, käsien/jalkojen positioiden, sekä oikeanlaisen voimantuoton harjoittelussa. Tärkeintä on oikean asennon säilyttäminen liikuttaessa "dummy:n" ympärillä/liikuttaessa sisään hyökkäyksissä. Useissa käsillä suoritettavissa hyökkäyksissä käytetään samanaikaisesti säärtä vastustajan jalan kontrolloimiseen.

Bat Jam Do (The "Eight Chop Knives")

Wing Chun:in ensimmäinen aseliikesarja. Tämä kuolettava liikesarja sisältää jo aiemmin opittuja liikkeitä Siu Lim Tao-, Chum Kiu- ja Biu Ji-sarjoista. Veitsistä tulee harjoittelijansa käden jatkeita tuhoisin seurauksin.

Harjoittelu veitsillä vahvistaa ranteita, tämä on tärkeää oikeanlaisen leikkaavan tekniikan suorittamisen kannalta. Veitset on suunniteltu käytettäväksi muita aseita, kuten pitkä keppi, vastaan. Tämän vuoksi ne on varustettu käsisuojuksilla sekä kaarevilla jatkeilla peukalon puolella suojaamaan ja helpottamaan vastustajan aseen riistossa.

Luk Dim Boon Gwan (The "Six and a half Point Pole")

Pitkä seiväs eli "Gwan" on Wing Chun:in viimeinen ase. Sen pituus tekee sen erityisen hyödylliseksi taisteltaessa sellaista vastustajaa vastaan, joka on varustautunut esim. veitsillä tai vastaavilla lyhyen etäisyyden aseilla. Seipäällä harjoittelu vahvistaa käsiä ja hartioita. Asento poikkeaa huomattavasti muissa liikesarjoissa käytetystä asennosta sen ollessa leveämpi/matalampi ja hyökkäyksien lähtiessä sivusuunnalta.